Prihajajoči dogodki
V studiu se neprestano kaj dogaja. Preveri, kateri dogodki te zanimajo.

Kulinarična delavnica:
Japonska kulinarika
Sobota, 22. februar 2025, ob 10h
Okviren urnik:
• Čajčkanje in (japonski) prigrizki
• predavanje o matchi in obredu čaja: Chadō (茶道)
• predavanje o japonski prehrani skozi zgodovino z degustacijami
• 2 temelja umami okusov
Za tem sledi kuhanje in ustvarjanje tradicionalnih japonskih receptov, miso juhe, art sushi-ja in japonske sladice mochi (na več načinov).
Po tem pa še druženje in pojedina.
Cena: 75 €/osebo
Vodi, Eva, Eva-licious
Prijave in info: evasusin97@gmail.com

Kulinarična delavnica: Fermentirani mlečni nadomestki
Sreda, 4. marec 2025 ob 17h
Ste pripravljeni na naslednji korak v svetu fermentacije? Kot mikrobiologinja in strokovnjakinja za fermentacijo, z lastnimi probiotičnimi izdelki, ki jih najdete na trgovinskih policah, vas vabim na delavnico, kjer bomo skupaj ustvarili fermentirane rastlinske mlečne nadomestke!
Na delavnici boste spoznali:
• Rastlinski jogurt in kefir
• Fermentirano maslo in kremne sire
• Okusne namaze
Poleg tega se boste naučili, kako gojiti in uporabljati mikrobne kulture, ki so ključne za izdelavo probiotičnih izdelkov, ki skrbijo za zdravje vašega mikrobioma.
Cena: 65 €/osebo
Vodi: Erika, Fermentarnica
Prijave in info: moja@fermentarnica.com

Kulinarična delavnica: Priprava tofuja od A do Ž
Sobota, 1. marec 2025, ob 10h
Na delavnici bomo:
• pripravili tofu od zrna soje do končnega izdelka
• se naučili, kako tofu naredimo doma
• sveže pripravljen tofu uporabili v 5 ekstra simpl in ekstra okusnih receptih
Vsak od udeležencev prejme brezplačen goodie bag, poln Fržkovih izdelkov in LKV receptov.
Cena: 92 €/osebo
Vodita Tina, Fržek in Vita, Little kitchen vibes
Prijave in info: vita@littlekitchenvibes.com
ali info@frzek.si

Kulinarična delavnica:
Fermentirane pijače, zelenjava in sadje – HRANA ZA MIKROBIOM
Sobota, 8. marec. 2025, ob 10h
Fermentirana hrana je ključna za zdravje našega mikrobioma, saj spodbuja ravnovesje dobrih bakterij, krepi imunski sistem in izboljšuje prebavo.
Naučili se boste, kako s preprostimi tehnikami fermentacije podaljšati obstojnost sezonske zelenjave in sadja ter ustvariti hranljive prigrizke in dodatke za jedi.
Na delavnici bomo pripravili 4 različne fermentirane pripravke, ki jih boste odnesli domov (kimchi, bučke, paradižnikova salsa, jabolčno orehova mešanica).
Z delavnico boste prejeli:
• Znanje o fermentaciji
• 4x fermentirane shranke za domov
• Podrobne recepte in praktično znanje za domačo pripravo
• Degustacijo različnih fermentiranih dobrot
Cena: 65 €/osebo
Vodi: Erika, Fermentarnica
Prijave in info: moja@fermentarnica.com

Kulinarična delavnica:
Meal prep vol.2
Sobota, 15. marec 2025, ob 10h
KAJ BOMO POČELI?
Teme, ki jih bomo obdelali:
• kako sestaviti uravnotežen krožnik
• kako obroke pripravljati za več dni vnaprej
• kako se pravilno shranjujejo različna živila
• različni triki, kako lahko prihranimo na času, denarju in zmanjšamo količino zavržene hrane
Skupaj bomo pripravili tudi več okusnih, polnovrednih in hkrati tudi cenovno ugodnih rastlinskih receptov, ki so popolni za pripravo vnaprej:
• juha z riževimi rezanci in arašidovim maslom
• beljakovinski kolač
• 2 namaza (sladki in slani)
• presne kroglice
•bučna lazanja
• slani muffini
Cena: 89 €/osebo
Vodita: Eva, Eva-licious in Tjaša, GoingPlant
Prijava in info: Prijava in info: evasusin97@gmail.com ali goingplant@gmail.com

Kulinarična delavnica:
Make it & take it:
bučni njoki
Nedelja, 9. marec 2025, ob 10h
Koncept delavnic MAKE IT & TAKE IT je, da na delavnici vsak naredi svoje izdelke in jih odnese domov. Lahko so za kosilo naslednji dan ali pa za v skrinjo.
Delavnice so se porodile iz želje, da doma naredimo določene stvari, pa si nikoli ne vzamemo časa. Ker je v družbi delo lažje, tako združimo prijetno s koristnim.
Na tej delavnici bomo skupaj naredili bučnje njoke.
Mi priskrbimo vse sestavine, vi pa prinesete pladenj, na katerem boste njoke odnesli. Najboljše je tisti velik, iz pečice.
Cena: 25 €/osebo
Vodi: Tina, Fržek
Prijave in info: info@frzek.si
Foto: Vegan harmony
Bi priredili kak dogodek pri nas?
Team building, sestanek s poslovnimi partnerji ali otvoritev nove spletne trgovine?
Ali pa (kuharsko) delavnico, večer družabnih iger ali rojstnodnevno kosilo?
